Tour de Thijs dag 11 Deventer – Harderwijk

Tour de Thijs dag 11 Deventer – Harderwijk

Het is een mooie zonnige dag wanneer de fietsers klaar staan. Dag elf van de Tour de Thijs staat op het punt om te beginnen. Wie iets beloofd moet het ook waarmaken en daarom fietst Thijs Bochane alle vestigingen langs van de Bochane Groep. Vandaag doet hij dit samen met Henk Slabbekoorn, Controller van Boekhorst Autoschade. Voordat zij echter op de fiets stappen, is het tijd om eerst het bezoek af te ronden bij Bochane Deventer.

Tour de Thijs dag 11 Bochane Deventer

Etappe 34 Bochane Deventer

Als Renault en Dacia-specialist in de omgeving van Deventer, heeft Bochane Deventer een mooi gebied om te bedienen. Naast nieuwe modellen hebben zij ook een grote ruimte met occasions. De modellen staan in het naastgelegen ABS Boekhorst Autoschade pand. Bij binnenkomst is iedereen al op de hoogte dat de Tour de Thijs langskomt.

Achter de balie zijn de mensen druk aan het werk en wordt er ook een nieuwe medewerker opgeleid. Tijdens de vakantieperiode is er meer tijd voor het opleiden van mensen en dus wordt daar goed gebruik van gemaakt. De sfeer is evengoed positief te noemen, zowel in de showroom als in de werkplaats. Het team bestaat uit 12 mensen en Thijs gaat iedereen langs om te vragen hoe ze het werk vinden of er nog tips zijn voor verbeteringen.

Een goede start van de dag, nu is het tijd om een teamfoto te maken en door te gaan naar de volgende vestiging.

Etappe 35 Bochane Deventer – ABS Boekhorst Deventer

Erg ver hoeven Thijs en Henk niet te fietsen, want ABS Boekhorst Deventer ligt naast het Bochane pand. Het grote glazen pand staat op een mooie locatie op de hoek van het industrieterrein en heeft een moderne en nette uitstraling. Dit geldt ook voor de binnenzijde van het pand en de medewerkers. Bij aankomst worden de fietsers begroet bij de balie en heeft werkplaats chef Sjon Beekman ons al geklokt.

Tour de Thijs dag 11 Boekhorst Deventer

In de werkplaats zijn de ruimtes netjes van elkaar afgeschermd en heeft iedereen een eigen ruimte om in te werken. Het blijkt een informatief bezoek te zijn, dat begint bij de spuiterij. Hier wordt hem uitgelegd waarom sommige deuren gedemonteerd worden voor het spuiten en sommige niet. Het scheelt tijd tijdens het afplakken en zorgt voor minder risico tijdens het spuiten.

Iets verderop wordt er een deuk gehaald uit één van de schadeauto’s. Dit kan op verschillende manieren, maar de vestiging in Deventer heeft sinds kort een nieuw apparaat dat dit voor kleinere deuken nog gemakkelijker maakt.

Iedereen is dan ook wel te spreken over de gang van zaken, er wordt goed samengewerkt met de Bochane buren en Thijs vertrekt met een goed gevoel naar de volgende vestiging

Etappe 36 ABS Boekhorst Deventer – Bochane Apeldoorn

De eerste echte fietsetappe van de dag staat op het punt om te beginnen. Buiten begint het al iets warmer te worden, maar de temperaturen blijven rond de 25 graden. Bochane Apeldoorn is het doel, een route van 18 kilometer over de IJssel en langs een heus vliegtuighotel.

Het fietsen gaat voorspoedig en wanneer de fietsers aankomen op de bestemming, melden zij dat het een erg mooie route is. Minstens even mooi is de vestiging van Bochane Apeldoorn, één van de drie vestigingen van de Bochane groep in Apeldoorn. De Renault en Dacia-specialist staat bekend om de goede service maar ook de acties waaraan zij meedoen. Zo staat er in de showroom een Renault Austral met het Praxis logo. Deze kan voor een weekend gewonnen worden als je het juiste bedrag raadt van de spullen die in de Austral liggen.

Daarnaast hebben zij vorig jaar nog een Renault Clio geschonken aan opleidingcentrum Aventus.

Tour de Thijs dag 11 Bochane Apeldoorn

Een rondje door de vestiging brengt weer behulpzame informatie over de gang van zaken. Vestigingsmanager Patrick Schoonhoven vertelt ons dat zij het afgelopen jaar bezig zijn geweest om een solide team te vormen. Inmiddels werken er 33 mensen op de vestiging en is het doel om met dit team door te groeien.

De teamfoto is dan ook goed gevuld wanneer Henk en Thijs het bezoek afronden.

Etappe 37 Bochane Apeldoorn – ABS Boekhorst Apeldoorn

Wederom is de eindbestemming al te zien voordat de fietsers ook maar zijn vertrokken. ABS Boekhorst Apeldoorn specialiseert zich in het herstellen van schadeauto’s en is onder andere een Tesla Satellite Body Shop. In de werkplaats staan dan ook enkel Tesla’s op de brug met paneelschade. Opvallender is waarschijnlijk de Renault Espace die terug is gekomen van het Gardameer.

De eigenaar van het voertuig kreeg te maken met een zeer hevige hagelbui met als resultaat zeer veel schade. Gelukkig is Boekhorst Autoschade specialist in het herstellen van hagelschade.

Als Thijs een rondje door de vestiging loopt zijn de mensen blij hem te zien. In de werkplaats wordt er al gegrapt of die niet de fiets achter in de bus gooit. Gelukkig is er videobewijs dat dit niet het geval is.

Er wordt nog snel een teamfoto gemaakt voordat het tijd is om naar de laatste vestiging in Apeldoorn te fietsen, Renault Pro+ Apeldoorn

Etappe 38 ABS Boekhorst Apeldoorn – Bochane Renault Pro + Apeldoorn

De laatste etappe in Apeldoorn betreft een rit van nog geen 500 meter. Hier zit het Pro + team van Bochane dat zich specialiseert in het verkopen en onderhouden van Renault bedrijfswagens. Het team heeft hier een mooi pand dat gevuld is met modellen als de Kangoo, Master, Trafic en, iets heel bijzonders. Een Renault bedrijfswagen van maar liefst 100 jaar oud, staat te glimmen in het hoekje van de vestiging.

Het team van acht personen zit midden in een groeispurt om de bedrijfswagen een steeds grotere plek te geven binnen de Bochane groep. Alternatieve aandrijvingen worden een steeds grotere factor, ook binnen de bedrijfswagen. Zo zijn er al diverse elektrische Renault bedrijfswagens en ook waterstof gaat een rol spelen dankzij Hyvia.

Tour de Thijs dag 11 Bochane Apeldoorn Pro +

Thijs loopt samen met Henk door de werkplaats heen en haalt de nodige informatie binnen over verbeterpunten. Zo kan het in de werkplaats bij hoge temperaturen best warm worden. Een goed punt dat wordt meegenomen samen met alle andere verhalen die Thijs verzameld tijdens de Tour.

Een teamfoto signaleert dat de laatste etappe op het punt staat om te beginnen.

Etappe 39 Bochane Renault Pro + Apeldoorn – Bochane Harderwijk

De laatste etappe van de dag is tevens de langste etappe. Van Apeldoorn naar Bochane Harderwijk brengt de fietsers door een prachtig natuurgebied vol hoge bomen en uitgestrekte zandvlaktes. De etappe van 36 kilometer wordt in het heetste van de dag gefietst, maar gelukkig bieden de bomen voldoende schaduw. Onderweg worden er voldoende foto’s gemaakt om dit prachtige stukje Nederland vast te leggen.

Dwars door de heide komt dan vervolgens Harderwijk in zicht. Het pand dat vlak naast de Veluwemeer ligt is de laatste stop voor vandaag. Op 6 september gaat de Tour de Thijs vanaf hier weer verder naar Zeist en vervolgens naar Maarn. Het einde van de tocht komt daarmee al in zicht.

1203x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Lees verder
0x bekeken Team Bochane