Tour de Thijs Dag 13 Wageningen – Veenendaal

Tour de Thijs finale

Tour de Thijs Dag 13 Wageningen – Veenendaal

Aan alles komt een eind, zo ook de Tour de Thijs. Een korte ronde van 30 kilometer brengt Thijs Bochane vandaag vanuit Wageningen naar diverse vestigingen van Boekhorst Autoschade en Bochane autobedrijven in zowel Ede en Veenendaal. Samen met Carla Bochane fietst hij de laatste etappes naar de uiteindelijke eindbestemming, terug naar het hoofdkantoor in Veenendaal.

Tour de Thijs dag 13

Etappe 44 Wageningen – ABS Boekhorst Ede

De laatste dag begint op een iets sombere toon. Na diverse pogingen is het niet gelukt om Vakgarage BSC Wageningen draaiende te houden. Er wordt bij aankomst dan ook tijd genomen om te reflecteren over de mooie jaren die er zijn geweest en gekeken naar de toekomst van de medewerkers. Een lange samenwerking komt ten einde, maar de medewerkers die nog doorgaan hebben een andere plek binnen de Bochane Groep gekregen.

ABS Boekhorst Ede

Na het bezoek in Wageningen is het tijd om de eerste etappe van de dag te gaan fietsen. Van Wageningen naar Boekhorst Ede door natuurgebied de Binnenveldse Hooilanden. Een korte route waar veel te zien valt dankzij het vele groen waar de fietsers doorheen gaan. Eenmaal aangekomen staat vestigingsmanager Koen Schattner klaar om ons te verwelkomen.

Ondanks dat er een personeelstekort is op de vestiging, lopen de werkzaamheden soepel door. Er hangt een positieve sfeer bij de werknemers en er zijn onlangs twee nieuwe studenten bij gekomen. Een mooie combinatie van oude rotten in het vak en een nieuwe generatie die van ze kan leren.

ABS Boekhorst Team

Er wordt een groepsfoto gemaakt van de werknemers en dan is het tijd om door te gaan naar de volgende vestiging.

Etappe 45 ABS Boekhorst Ede – Bochane Ede

De volgende etappe is slechts een klein stukje fietsen naar de Bochane vestiging in Ede. Hier zijn zij gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van Nissan modellen en occasions. De tocht is binnen de kortste keren afgelegd en Senior Verkoopadviseur Niek Bouwhuis verwelkomd ons binnen de vestiging.

Bochane Ede

Hij vertelt ons dat het team sinds dit jaar is versterkt dankzij de komst van enkele collega’s. Het vervolgdoel is om de aankomende jaren met dit team steeds sterker te worden. Thijs Bochane is een bekend gezicht bij Bochane Ede en hij krijgt dan ook een mooie rondleiding door het pand. Beginnende bij het bandenhotel waar de klanten van de Bochane Groep hun zomer of winterbanden kunnen stallen. Een flink magazijn op de eerste etage laat zien dat er voldoende animo is voor deze dienst.

Bandenhotel

In de werkplaats wordt er gewerkt aan diverse voertuigen, waaronder een APK en onderhoudsbeurt die op dat moment net afgerond wordt. Een mooi moment om even mee te kijken hoe het hier te werk gaat en wat er is afgesproken met de klanten. De automonteurs zijn goed te spreken over de gereedschappen en het team. Een positief teken dat de samenwerking goed is en het team de mogelijkheid heeft om samen door te groeien.

Bochane Ede team

Om dit te vieren wordt er snel een groepsfoto gemaakt, want in de vestigingen wachten al diverse collega’s voor de volgende etappe.

Etappe 46 Bochane Ede – Bochane Veenendaal

Etappe 46 mag dan niet de laatste zijn, het is wel de laatste keer dat er gefietst wordt in de Tour de Thijs. Daarom hebben diverse medewerkers die de voorgaande keren hebben meegedaan, plus enkele medewerkers vanuit Veenendaal, verzameld om mee te fietsen. Een konvooi van negen mensen gaat van start richting Bochane Veenendaal. De specialist in nieuwe Renault en Dacia-modellen. Daarnaast is er ook een verhuurpunt, diverse bedrijfswagens en uiteraard een garage voor het onderhoud van de voertuigen.

Tour de Thijs fietsers

De fietsers komen binnen bij Bochane Veenendaal en worden getrakteerd op een gezamenlijke lunch. Ondertussen neemt Bas Hofland, verkoopadviseur in de vestiging, de tijd om ons het één en ander te vertellen over het bedrijf. Door een bezetting van 35 mensen is het een relatief grote groep, waar het overgrote deel bestaat uit automonteurs.

Bochane Veenendaal

Ondanks dat is Bochane Veenendaal een hecht team waar iedereen elkaar goed kent. Voor Thijs is het een verfrissende manier om door het bedrijf heen te gaan waar zijn kantoor ook gevestigd is. Een mooi moment om even stil te staan en rond te vragen hoe het eraan toe gaat.

In de werkplaats wordt er druk doorgewerkt om de vele afspraken te kunnen afhandelen. Het is een volle periode voor een autotechnicus op het moment. Gelukkig is er nog wel even tijd om een groepsfoto te maken en het bezoek af te ronden.

Bochane Veenendaal team

Etappe 47 Bochane Veenendaal – Boekhorst Veenendaal

Op nog geen 100 meter hier vandaan, zit de voorlaatste stop van de Tour de Thijs. De vestiging Boekhorst Veenendaal specialiseert zich in het herstellen van schadeauto’s. Dankzij een combinatie van gemotiveerd personeel en innovatieve gereedschappen, weten de werknemers aan de lopende band auto’s te herstellen. Een goed voorbeeld hiervan is de gloednieuwe mengmachine die vestigingsmanager Niels van Dam ons laat zien.

Boekhorst Veenendaal

Dankzij deze mengmachine kan er sneller verf gemengd worden en in kleinere hoeveelheden. Dat is even wennen volgens één van de spuiters, maar inmiddels is het bijna niet meer weg te denken. In deze vestiging zijn er twee ruimtes waarin auto’s gespoten kunnen worden. Als een lopende band rollen de auto’s vooraan in de werkplaats naar binnen. Vervolgens worden de schades herstelt en tegelijk zijn de plaatwerkers bezig om de panelen voor te bewerken. Daarna rijdt het voertuig door naar de spuitcabine om afgeplakt te worden en in de spuitcabine te gaan.

Mengmachine

Naast de nieuwe mengmachine is er aan de voorzijde ook een nieuwe indeling van de welkomstruimte. Een mooie nieuwe welkomstbalie en diverse plekken om te zitten, geven een warme welkomst naar de klant.

Boekhorst Veenendaal team

Het blijkt de perfecte achtergrond voor de groepsfoto die met veel plezier wordt genomen.

Etappe 48 Boekhorst Veenendaal – Hoofdkantoor Bochane

Opeens is het einde daar. Ruim 1000 kilometer aan fietsen heeft Thijs Bochane en 13 verschillende collega’s, door 9 provincies gebracht en langs 44 vestigingen. Een bezoek aan het hoofdkantoor brengt de Tour de Thijs tot een mooie conclusie. Op het hoofdkantoor zitten de mensen die de Bochane groep achter de schermen draaiende houden. Financiën, Marketing, HR en andere afdelingen geven steun aan de werknemers die het gezicht van het bedrijf zijn.

Hoofdkantoor team

Zo krijgt Thijs op de marketingafdeling, diverse nieuwe ideeën te horen om de boodschap van het bedrijf rond te brengen. Een lastige taak gezien de flinke uitbreiding aan locaties de afgelopen jaren. Zo zijn er vestigingen in Oosterwolde, Geldermalsen, Culemborg, Utrecht, Roermond, Tilburg en Eindhoven bijgekomen in 2023.

Ter afsluiting stapt Thijs nog in de directieruimte om de Tour de Thijs te bespreken. Wat ooit begon als een losse opmerking tijdens een gezellige borrel, is veranderd in een toertocht waar Thijs een mooi avontuur aan heeft aangehouden. De belofte om alle vestigingen langs te gaan op de fiets, is daarmee dan ook succesvol ingelost.

Tour de Thijs familie

1116x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Dacia Sandero is de bestverkochte auto van Europa

Dacia Sandero is de bestverkochte auto van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Fiat 600: La grande dolce vita

Review Fiat 600: La grande dolce vita

Lees verder
0x bekeken Danny Vleugel
Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane