Tour de Thijs dag 9 Spankeren – Lichtenvoorde

Tour de Thijs dag 9 Spankeren – Lichtenvoorde

Dag negen van de Tour de Thijs brengt de fietsers echt in de Achterhoek. Een mooi moment voor Thijs Bochane om vergezeld te worden door Ricardo Tankink, operationeel manager bij Boekhorst Autoschade en geboren en getogen in dit gebied. De fietstocht brengt ze van Boekhorst Spankeren, langs Didam, Doetinchem en als eindpunt Boekhorst Lichtenvoorde. Een fietstocht van ongeveer 70 kilometer bij elkaar.

Etappe 28 ABS Boekhorst Spankeren – ABS Boekhorst Didam

Tijdens de vorige etappe was er niet genoeg tijd meer om een rondje te doen in Spankeren. Vandaag beginnen we daarmee en al gelijk verschijnt er een bekend gezicht uit de spuitcabine. Enkele weken daarvoor is de video van de nieuwste campagne van Innovatief in schadeherstel opgenomen in Spankeren. Rick Brugman is één van de sterren in de video en hij vertelt aan Thijs hoe hij dat ervaren heeft.

ABS Boekhorst Spankeren

Ondanks dat er slechts vier vaste medewerkers in dienst zijn, wordt er nog een hoop werk verschaft. Dat laatste zullen de fietsers ook moeten gaan doen, want vandaag zorgt storm Poly voor extra veel wind op de wegen. Gelukkig is de storm iets afgezwakt wanneer het Spankeren betreedt, maar het zorgt nog steeds voor veel wind en regen. Geen ideale condities dus.

De tocht naar Didam is dan ook niet de meest prettige etappe. Er liggen veel takken op de weg en de regen maakt het soms lastig om deze te kunnen zien. Tijdens de fietstocht komen Thijs en Ricardo langs een ingegraven tank en een windmolenpark, de gedachten van strijden tegen de wind komt zelfs op deze manier naar voren.

Bij aankomst in Didam worden wij begroet door George Gerritsen, vestigingsmanager van ABS Boekhorst Didam. Als erkend Tesla Body Repair Center staat het vol met verschillende Tesla modellen. Er staat zelfs een Tesla volledig gedemonteerd in de werkplaats die op het punt staat weer geassembleerd te worden. De bezoekers worden goed ontvangen en om het geheel netjes af te ronden, is het tijd om een groepsfoto te maken en het vizier te zetten op de volgende bestemming, ABS Boekhorst Doetinchem.

ABS Boekhorst Didam

Etappe 29 ABS Boekhorst Didam – ABS Boekhorst Doetinchem

Wanneer Thijs en Ricardo vertrekken begint de zon heel langzaam achter de wolken te verschijnen. Ondanks zeer dreigende wolken en een hoop wind, blijft het de gehele route droog. De etappe van 15 kilometer is daarmee relatief snel afgesloten wanneer we aankomen bij ABS Boekhorst Doetinchem.

Daar worden we begroet door Michael Visser, vestigingsmanager van het pand. Ter voorbereiding op het bezoek, heeft hij het gehele team uitgenodigd om op de groepsfoto te gaan. Een leuk initiatief want hierdoor heeft iedereen een plekje gekregen voor de gezamenlijke groepsfoto.

Als schadeherstelbedrijf is ABS Boekhorst Doetinchem druk bezig met het herstellen van alle automerken. Zo hebben zij onlangs een ADAS-uitleessysteem aangeschaft om ook intern de ADAS-sensoren te kunnen afstellen. Daarnaast zijn zij binnen Boekhorst Autoschade ook nog de specialist op het gebied van velgenherstel. Kleine maar ook grotere schades kunnen netjes gerepareerd worden.

ABS Boekhorst Doetinchem

De collega’s van Doetinchem zijn vooral benieuwd hoe Thijs de tocht van vandaag beleefd. Ondanks het slechte weer gaan de fietsers gewoon door naar de volgende vestiging, ABS Boekhorst Lichtenvoorde.

Etappe 30 ABS Boekhorst Doetinchem – ABS Boekhorst Lichtenvoorde

De laatste etappe van de dag telt 27 kilometer richting Lichtenvoorde. De wind is inmiddels al meer gaan liggen, maar wanneer de fietsers op de helft van de etappe zijn begint de regen wederom te vallen. Dit keer is het ook nog eens een flinke stortbui. Door flink door te trappen en de ondersteuning op standje drie te zetten, zit het tempo er goed in.

ABS Boekhorst Lichtenvoorde is binnen een uur bereikt en dit keer is er dan ook genoeg tijd om een rondje te maken door de vestiging. Wanneer Thijs vraagt hoe het hier gaat is de reactie wederom positief. Toch wil Thijs graag weten of er nog dingen beter kunnen. Na lang nadenken komt er toch een antwoord, meer personeel. Momenteel wordt er net zoals bij meerdere vestigingen, gebruik gemaakt van zzp’ers om het geheel aan te vullen.

De dag wordt op een verrassende manier afgesloten als er opeens een barbecue in de werkplaats staat. De €1.000 voor de vestiging hebben zij gebruikt om op vrijdag samen gezellig te kunnen barbecueën. De groepsfoto is dan ook niet te verwarren met een andere vestiging.

ABS Boekhorst Lichtenvoorde

Op 18 juli gaat de tour de Thijs weer onderweg naar de volgende vestigingen. Dan zijn Lochem en Zutphen aan de beurt met als eindbestemming Deventer.

976x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Nieuwe Nissan Qashqai heeft nog meer luxe

Nieuwe Nissan Qashqai heeft nog meer luxe

Lees verder
101x bekeken Team Bochane
Review BYD Atto 3: Focus op de nieuwe rijder

Review BYD Atto 3: Focus op de nieuwe rijder

Lees verder
388x bekeken Team Bochane
De nieuwe Renault Captur gaat voor het leven

De nieuwe Renault Captur gaat voor het leven

Lees verder
529x bekeken Team Bochane