Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP*)

Aanbod elektrische auto’s bij Bochane

De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren, ook wel bekend als SEPP, is een regeling die bedoeld is om particulieren te stimuleren om te kiezen voor een 100% elektrische auto in plaats van een auto op benzine of diesel. Dit wordt gedaan doormiddel van een subsidie die ieder jaar aan het begin van het kalenderjaar weer beschikbaar is. Deze subsidie is voor 2024 nog van toepassing, maar wordt wel ieder jaar wat minder.

Vanaf 10 januari 2024 kun je weer subsidie aanvragen voor een elektrische auto met een koop- of leaseovereenkomst die je hebt afgesloten op óf na 1 januari 2024. Het subsidiebedrag voor een nieuwe auto is € 2.950,-*. Elektrisch rijden wordt zo wel heel aantrekkelijk.

Een greep uit onze collectie:

Occasions

De SEPP is niet alleen bedoeld voor nieuwe elektrische auto’s, ook gebruikte auto’s komen in aanmerking. Het bedrag dat vanuit de overheid wordt gesubsidieerd voor een occasion EV is € 2.000,-. Hiervoor gelden wel een paar spelregels om in aanmerking te komen.

Wanneer je de aanvraag hebt gedaan via de website van de rijksoverheid, wordt er binnen 13 weken een besluit genomen of je in aanmerking komt. Als alles correct is ingevuld krijg je binnen twee weken de subsidie binnen.

De auto moet 100% Elektrisch zijn;

Heeft een minimale WLTP actieradius van 120 kilometer

Mag niet meer dan €45.000,- nieuw hebben gekost

Het voertuig staat minimaal 3 jaar op jouw naam

Laadpaal kopen en installeren bij Bochane

Bij Bochane is het monteren van jouw laadpaal, de aansluiting met de meterkast en het activeren van de software inbegrepen. Wil je het laadstation niet direct aan huis, maar op een andere plek rondom huis? Dan kun je kiezen voor een uitbreiding van de aansluiting. Denk aan extra graafwerkzaamheden, extra kabelmeters of de montage van het laadstation op een paal. 99% van de woonsituaties vallen binnen één van onze oplossingen. Heb je andere wensen? Dan bieden wij snel en praktisch een maatwerkoplossing voor de laadpaal thuis.

* Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

*De genoemde overheidssubsidie wordt uitgegeven door de overheid. De klant is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag hiervan. De voorwaarden vindt u hier:  https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sepp