Subsidie aanvragen voor elektrische auto

Subsidie aanvragen voor elektrische auto

De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren, ook wel bekend als SEPP, is een regeling die bedoeld is om particulieren te stimuleren om te kiezen voor een 100% elektrische auto in plaats van een auto op benzine of diesel. Dit wordt gedaan doormiddel van een subsidie die vanaf 9 januari 2024 weer kan worden aangevraagd. Deze subsidie is voor 2024 nog van toepassing en bedraagt € 2.950, maar wordt wel ieder jaar afgebouwd in prijs.

Renault Megane E-Tech Electric

Subsidieregeling EV

Als je besluit om over te stappen naar een elektrische auto, kun je in aanmerking komen voor een subsidie vanuit de SEPP. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type elektrische auto en het aanschafbedrag. De subsidie bedraagt maximaal €2.950,- voor een nieuwe auto.

Hier hangen wel een aantal voorwaarden aan. Zo kom je alleen in aanmerking voor de subsidie, als de koopovereenkomst op of na 1 januari heeft plaats gevonden. Verder moet je kunnen aantonen dat je de elektrische auto zelf gaat gebruiken, bijvoorbeeld door middel van een kopie van het rijbewijs en een verklaring van de garage waar je de auto koopt. Dit geldt voor zowel een nieuwe als gebruikte elektrische auto, bij een gebruikte elektrische auto is de maximale subsidie €2.000. Belangrijk is dat de actieradius wel minimaal 120 kilometer WLTP bedraagt, anders komt de auto niet in aanmerking.

Zo vraag je de SEPP aan

Als je in aanmerking komt voor de subsidie, dan kan je de aanvraag indienen bij het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het aanvraagproces is eenvoudig en je kunt de aanvraag online indienen vanaf 9 januari om 09:00 via de website van het RVO. Wees er snel bij want in de afgelopen jaren was het potje van de subsidie binnen enkele dagen op.

Bij Bochane zijn er diverse modellen van Renault, Nissan en Dacia, die in aanmerking komen voor een subsidieaanvraag. Ook bij onze occasion modellen en in de Autlet staan diverse modellen die in aanmerking komen voor de SEPP. Kijk daarom snel welke EV het beste bij jou past.

Let op: De aanvraag voor de subsidie verloopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor de aanvraag hiervan.

1249x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
629x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
876x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
784x bekeken Team Bochane